Bedrijven

Stressgevoelige collega’s? Vergaderen met de smartphone? Whatsapp-groepen die buiten werktijd doorgaan? E-mails tijdens vakanties beantwoorden?

Als bedrijf doet u er alles aan om de optimale werkomstandigheden te bieden aan uw medewerkers. Zo leeft u arbo wetten na, en maakt u misschien ook wel gebruik van RSI software om beweging te stimuleren. Vitaliteit en duurzame inzetbaarheid zijn de nieuwe standaarden, want u zou niet willen dat medewerkers uitvallen door stress en burn-out. Maar u vergeet iets, en u bent niet de enige!


Werkgever vergeet de smartphone!

De smartphone, wie gebruikt hem niet? Een smartphone kent vele voordelen, zo maken de meeste bedrijven er graag gebruik  van om snel te kunnen communiceren. Maar het heeft ook nadelen!

 

Wanneer een medewerker hard werkt aan een (grote) opdracht, met 10 programma’s die openstaan inclusief de mailbox, collega’s die langslopen, en de smartphone die dan ook nog eens om je aandacht vraagt … Dan neemt de stress wel enorm toe! Moet u nagaan als dit elke dag gebeurd.

Een zieke werknemer kost u € 230,- per dag!

(bron: TNO onderzoek)


Voorkomen is beter dan genezen 😉

Bijna één op de vijf heeft tegenwoordig een burn-out, door langdurig stress te ervaren. Één van de factoren als het gaat om de oorzaken van stress en burn-out is de smartphone!

In het dagelijks leven worden mensen blootgesteld aan prikkels, te veel prikkels. Met name door de smartphone waar continu berichten op verschijnen.

“Enorme stressfactor! Omdat je daardoor altijd in contact staat met de wereld. Het vraagt allemaal dingen van je want je MOET reageren. Dat laatste was het denk ik vooral voor mij, dat er allemaal moet-dingen bijkwamen, terwijl ik al zoveel van mezelf moest en het daardoor juist mis was gegaan. Overigens ook vaak een enorme afleider van alles. Van het moment waar je in bent, het vervelende gevoel waar je niet mee wilt dealen.”

Is de reactie van Astrid G. op de vraag: Hoe heb je de smartphone ervaren in stressvolle tijden?


Stresspreventie!

Nu moet u er wel iets mee doen met de smartphone en digitale prikkels. Weet u nog niet wat u kunt doen? Dan kunnen wij u erbij helpen…

Wij kunnen het volgende voor u betekenen:

  • Presentatie verzorgen rondom hoe uw medewerkers technostress de baas blijven;
  • De app Mattie implementeren in uw organisatie om geen digitale prikkels te ervaren;
  • Maatwerkoplossingen die u zelf zou kunnen realiseren met uw medewerkers;

Meer weten of interesse in de aanpak die wij hanteren?

Mijn naam is...

Je kunt mij mailen op ...

Eventueel kan je mij bellen op ...

Ik wil contact over ...