Stressgevoelige collega’s? Vergaderen met de smartphone? Whatsapp-groepen op werk die buiten werktijd doorgaan? Worden e-mails ook op vakantie beantwoord?

Als bedrijf doet u er alles aan om de optimale werkomstandigheden te bieden aan uw medewerkers in het bedrijf. Zo leeft u arbo wetten na, en maakt u misschien ook wel gebruik van RSI software om beweging te stimuleren. Vitaliteit en duurzame inzetbaarheid zijn de nieuwe standaarden. Maar u vergeet iets, en u bent niet de enige!

 


 

Bedrijven vergeten de smartphone

De smartphone, wie gebruikt hem niet? Een smartphone kent vele voordelen, zo maken de meeste bedrijven gebruik van whatsapp-groepen om snel te communiceren. Maar het heeft ook nadelen!

Wanneer je hard werkt aan een (grote) opdracht, met 10 programma’s die openstaan inclusief je mailbox, dat je smartphone dan ook nog eens om je aandacht vraagt? Een smartphone kan dus vrij stressvol zijn en speelt het zeker een rol bij burn-out!

Zo geeft iemand die burn-out had op de vraag: “Hoe heb je de smartphone ervaren in stressvolle tijden?” als antwoord:

“Als enorme stressfactor. Omdat je daardoor altijd in contact staat met de wereld, via messenger/WhatsApp/etc. Vraagt allemaal dingen van je. Want je MOET reageren. Dat laatste was het denk ik vooral voor mij, dat er allemaal moet-dingen bijkwamen, terwijl ik al zoveel van mezelf moest en het daardoor juist mis was gegaan. Overigens ook vaak een enorme afleider van alles. Van het moment waar je in bent, het vervelende gevoel waar je niet mee wilt dealen.”

 


 

Voorkomen is beter dan genezen 😉

In het dagelijks leven worden vele mensen blootgesteld aan prikkels, te veel prikkels. Met name door de smartphone waar continu berichten op verschijnen. Bijna een op de vijf heeft tegenwoordig een burn-out, en de smartphone is dus één van de factoren die meespelen.

Mattie voorkomt stress bij uw medewerkers op de werkvloer. De whatsapp-groepen die in het begin handig lijken, geven ook stress omdat je constant bereikbaar bent. Door het schakelen tussen verschillende taken neemt het stressniveau toe. Door Mattie in te schakelen vinden uw medewerkers weer rust en kunnen zij focussen op een taak.

Wilt u meer weten over de app en de mogelijkheden, of heeft u vragen? Neem contact op!

 

Mijn naam is...

Je kunt mij mailen op ...

Eventueel kan je mij bellen op ...

Ik wil contact over ...