BEDRIJVEN

Stressgevoelige collega’s? Vergaderen met de smartphone? Whatsapp-groepen die buiten werktijd doorgaan? E-mails tijdens vakanties beantwoorden?

Als bedrijf doe je er alles aan om de optimale werkomstandigheden te bieden aan uw medewerkers. Zo leef je arbo wetten na, en maak je misschien ook wel gebruik van RSI software om beweging te stimuleren. Vitaliteit en duurzame inzetbaarheid zijn de nieuwe standaarden, want je zou niet willen dat medewerkers uitvallen door stress en burn-out. Maar je vergeet iets…


DE WERELD VAN 24/7!

De smartphone, wie gebruikt hem niet? Een smartphone kent vele voordelen, zo maken de meeste bedrijven er graag gebruik  van om snel te kunnen communiceren en om ervoor te zorgen dat de medewerkers bereikbaar zijn. Maar moet je dat wel willen?

Medewerkers staan 24/7 aan, altijd bereikbaar…

Je medewerkers moeten mee in met nieuwe systemen, ze moeten bestendig zijn en zich blijven ontwikkelen. Trainingen, seminars, bijscholing en misschien wel omscholing! In de digitale era moet je als bedrijf je immers blijven ontwikkelen om te kunnen blijven bestaan. Kom je medewerkers daarom ook tegemoet. Bied ze de mogelijkheid om soms “uit” te staan. Zo zijn er bedrijven die het mailverkeer op stop zetten na 20 uur, of in het weekend. Zo krijgen ze de mogelijkheid om tot rust te komen, om te ontspannen zodat ze opgeladen weer aan het werk kunnen vol goede energie!


Voorkomen is beter dan genezen 😉

Bijna één op de vijf heeft tegenwoordig een burn-out, door langdurig stress te ervaren. Één van de factoren als het gaat om de oorzaken van stress en burn-out is de smartphone!

In het dagelijks leven worden mensen blootgesteld aan prikkels, te veel prikkels. Met name door de smartphone waar continu berichten op verschijnen.

“Enorme stressfactor! Omdat je daardoor altijd in contact staat met de wereld. Het vraagt allemaal dingen van je want je MOET reageren. Dat laatste was het denk ik vooral voor mij, dat er allemaal moet-dingen bijkwamen, terwijl ik al zoveel van mezelf moest en het daardoor juist mis was gegaan. Overigens ook vaak een enorme afleider van alles. Van het moment waar je in bent, het vervelende gevoel waar je niet mee wilt dealen.”

Is de reactie van Astrid G. op de vraag: Hoe heb je de smartphone ervaren in stressvolle tijden?


Stresspreventie & Vitaliteit!

Nu moet u er wel iets mee doen met de smartphone en digitale prikkels. Weet u nog niet wat u kunt doen? Dan kunnen wij u erbij helpen…

Wij kunnen het volgende voor u betekenen:

Of bekijk andere oplossingen die wij kunnen bieden!