Niet storen-functie in het verkeer

WWDC17

Apple heeft tijdens de persconferentie bekend gemaakt dat er een niet storen-functie in het verkeer komt. Deze wordt toegevoegd aan de nieuwe versie van het besturingssysteem iOS: iOS 11. Een instelling op de iPhone die straks herkent of je autorijdt (of in een auto zit). In de afgelopen periode is er het een en ander bekend gemaakt over verkeersongevallen. Niet alleen in Nederland maar over de hele wereld is er nu erkenning voor het feit dat de smartphone afleidt.

Erkenning

Maar zou het mosterd na de maaltijd zijn? Wat ons betreft is het niet preventief maar eerder reparatief, wat een stap in de goede richting is. Officieel is er nog onvoldoende erkenning voor de afleiding door de smartphone, daar weten wij alles van en over, maar daar lijkt nu verandering in te komen!

Hoe nu verder?

Het doet ons nu wel afvragen wat er gebeurd met de apps die zijn ontworpen om dit probleem op te lossen, denk bijvoorbeeld aan de automodus app van Interpolis. Hebben deze apps effect gehad? Zal de nieuwe functie straks ook effect hebben? Gaan mensen de nieuwe functie gebruiken? En wat gaat gemeente Bodegraven doen? Blijven zij het smartphone gebruik in het verkeer stimuleren voor de voetgangers met verkeerslicht in de stoeprand?

We zullen het zien. Ondertussen zullen wij de mensen voorzien van een niet storen-functie op school, op werk en thuis op de bank! 😉

Lees ook