Tips voor jou als ouder

Ben jij een ouder en heb je een puber? Zie je je puber vaker met de smartphone dan met de boeken? Dan hebben wij een aantal tips waarmee jij je puber verder op weg kunt helpen!

Zoals je weet hebben wij de app Mattie ontwikkeld. Een app waarmee het internet tijdelijk wordt afgesloten. Je puber is dan niet alleen afgeleid door allerlei chatberichten en video’s, maar krijgt ook een beter besef van tijd! Jongeren vergeten vaak hoe snel de tijd vliegt, games en sociale media dragen daar maar al te graag aan bij.

Benieuwd hoe Mattie jou, als (verantwoordelijke) ouder, en je kind verder kan helpen? Hieronder hebben we een aantal tips onder elkaar gezet:

– Vraag je kind om een planning te maken, hoeft niet uitgebreid. Heel simpel: ‘wat moet ik doen?’ en ‘Hoelang ga ik erover doen?’. Deze taken kunnen vervolgens in Mattie gezet worden;

– Je vraagt je kind om de taak te activeren en op z’n minst 25 minuten zijn best te doen. Geen zorgen, het internet is geblokkeerd. Als er al wordt gekeken, dan is dat al heen snel voorbij omdat er simpelweg niets te halen valt. Probleem opgelost toch?

– Uiteraard is de app op een manier uit te schakelen. Heb je vermoedens dat je kind niet trouw is aan de gemaakte afspraken? Vraag dan even of je de progressie mag zien. De taken die worden gestart komen pas bij progressie te staan als deze succesvol afgerond worden. Zie je niets in de progressie staan? Dat wordt dan geen toetje vanavond 🙂

Vergeet niet, wij presenteren de app als een middel en niet als doel! Gebruik de app als een middel om bijvoorbeeld het gesprek te voeren met je kind over zijn mediagebruik.

Succes!

Lees ook