Verspil geen tijd meer aan afleiding door sociale media!

Verspil geen tijd door afleiding aan sociale media

Hoe ga je als social media specialist toch om met alle afleiding door sociale media? Voor Lisa was dat een hele grote uitdaging. Vooral omdat ze veel tijd verspilde aan de afleiding door sociale media terwijl ze moest bloggen.

Lisa, zzp’er uit Haarlem!

Lisa

Lisa is een social media specialist uit Haarlem. Wij ontmoetten haar tijdens een netwerkbijeenkomst in Utrecht. Bij het kennismaken hoorde Lisa wie Gül is en reageerde heel enthousiast dat zij de app al gebruikte en het zó handig vond. Dat is leuk om te horen, maar nog leuker is om te horen waarom Lisa zo blij is met de app tegen afleiding door sociale media!

Een automatisme die velen hebben

Zoals de meesten dat hebben is ook Lisa iemand die automatisch facebook intypt bij het openen van het internet. Als specialist van sociale media weet Lisa dat de websites en apps worden ontwikkeld om je zo lang mogelijk bezig te houden. Lisa bedacht ineens dat ze afstand moest nemen van de laptop en smartphone. Want zonder de apparaten heb je geen toegang tot internet, en zo ging ze aan de slag met de pen en papier. Maar Lisa had nog meer maatregelen getroffen:

“Of je scherm nu oplicht of trilt, je wordt snel uit je focus getrokken. Man, man, man. En daarom staat mijn telefoon standaard op stil en staat de niet-storenfunctie aan, en bekijk ik per app welke berichtgeving aan mag blijven. De semi-nutteloze-1x-in-het-jaar-gebruikte apps mogen helemaal geen piep geven op mijn telefoon en WhatsApp mag alleen berichten berichten tonen in het berichtencentrum (dus niet op het toegangsscherm). Nogmaals, het geluid en de trilfunctie blijven uit.”

Lisa ging zelfs zo ver dat ze de telefoon opbergde in een ander ruimte. Maar dat was alles behalve effectief! Want als social media specialist word je gebeld door klanten en opdrachtgevers. Toen ontdekte Lisa Mattie!

De app tegen afleiding door sociale media

Ergens in een artikel stond dat de app Mattie: een app die de internetverbinding op de telefoon of tablet blokkeert, zodat je ongestoord kunt studeren. Ondanks het woordje “studeren” sprak de app Lisa aan. En ja hoor, de app werkte, het internet werd verbroken en sindsdien gebruikt Lisa de app.

“ik ben dankzij de app Mattie niet meer tijd kwijt op mijn telefoon. Het is slechts even constateren dat er geen internet op zit en daarna ga ik snel weer verder.”

Mattie ook iets voor jou?

Nu gratis in de app store voor iOS en Android

Lees ook