Harm (14) is niet actief op sociale media maar gebruikt Mattie op zijn iPad!

Zo gezegd zo gedaan, afgelopen vrijdag (5 januari) hebben we onze gebruiker getrakteerd op warme chocolademelk!

Early adopter Harm!

Harm (14) zit op het Spinoza lyceum en is één van de eerste gebruikers van de app Mattie. Harm gebruikt de app op zijn iPad wanneer hij huiswerk moet maken. Zo heeft hij ook een smartphone, maar die weet hij prima weg te leggen vooral ook omdat hij nauwelijks sociale media gebruikt.

Ter voorbereiding op ons gesprek heeft hij ook tips en tops opgesteld, en die met ons gedeeld. Ook heeft hij een tip voor anderen die Mattie gebruiken!

“Soms heb ik ook translate nodig”

Op zijn school wordt er veel met de iPad gewerkt. Zijn boeken en werkboeken staan allemaal op zijn iPad. Een deel van de boeken kan hij offline benaderen, en voor vakken als natuurkunde en geografie heeft hij internet nodig zodat hij de opdrachten kan maken in de digitale leeromgeving van Van Dijk. “Soms heb ik ook translate nodig, maar kan ik er helemaal niet bij omdat ik Mattie aan heb” zegt Harm, “Maar andere apps die ik gebruik als Google Docs en Trello kunnen wel gewoon offline”.

De tops van Harm zijn dat de app makkelijk te gebruiken is, en dat het echt helpt met leren omdat er geen afleiding mogelijk is.

De ultieme Mattie volgens Harm

Harm wist zeer kundig om te gaan met de app, en liet ons zien hoe hij de app gebruikt. Ook heeft hij heel goed door wat zijn maximale concentratiespanne is. Heel af en toe 30 minuten, maar meestal 20 of 25 minuten. Het liefst zou hij aan Mattie een planner willen koppelen en in de taken willen toekennen aan de vakken. Alsof dat niet genoeg is zou Harm ook graag inzicht willen in de apps die hij heeft gebruikt gedurende zijn focus-sessie. Een ideale studie app!

De tip van Harm

Plaats de app Mattie in de Dock. Na de update van Apple is het mogelijk om meerdere app in Dock te plaatsen. Zo zie je de app en denk je er sneller aan om die te gebruiken.

Na zijn bezoek bij ons op kantoor is Harm ook langs de Star Wars tentoonstelling geweest. Drie keer raden wat zijn favoriete personage is!

Lees ook