Lezing: Smartphone in balans

“De huidige generatie kinderen en jongeren groeit op in een wereld vol media. Een wereld waarin je slechts een smartphone nodig hebt om dagelijks op ontdekkingsreis te gaan. Waarin je eenvoudiger met elkaar in contact kan komen dan ooit tevoren. Maar behalve deze eindeloze mogelijkheden, zijn er ook risico’s. Van cyberpesten en wraakporno tot nepnieuws en radicalisering. De manier waarop we ons online gedragen, kan uiteindelijk grote maatschappelijke gevolgen hebben.

Hierover moeten we met elkaar in gesprek, maar dat is niet altijd even makkelijk. Omdat we elkaar niet begrijpen, een andere ‘taal’ spreken of de mediawijze skills missen om tot de kern door te kunnen dringen.” – Mediawijzer

De smartphone

In de week van 17 tot en met 24 november is het de week van de mediawijsheid met als thema: samen mediawijs. Dit jaar haken wij graag aan op dit initiatief door een event te verzorgen over de smartphone.

De smartphone hebben wij altijd en overal mee, van jong tot oud. Jongeren ergeren zich aan het gedrag van de ouders, en andersom vinden ouders dat de jongeren te veel op de smartphone zitten. Wist u bijvoorbeeld dat we 221 keer op de smartphone kijken per dag?

In balans

Maar wat doet de smartphone met ons? Wat is het invloed van de smartphone op ons dagelijks leven? Raken we echt gestresst door de smartphone? Kunnen we niet meer zonder de telefoon? Er zijn nog maar weinig mensen bewust bezig met de smartphone. Tijdens het event laten wij u zien wat de smartphone doet met ons, en hoe het ook anders kan met tips waar je dezelfde dag al mee aan de slag kan.

 

Datum: maandag 20 november

Tijd: 17:00 – 18:00

Kosten: Gratis

Locatie: Daltonlaan 200, Utrecht

Toegankelijk voor iedereen!

 

Ontwikkelingen rondom het event kunnen ook gevolgd worden op Facebook.

 

Aanmelden workshop

[contact-form-7 404 "Not Found"]
Lees ook