Workshop: 24/7 online, moet dat wel?!

🤯 Hoe vaak komt het wel niet voor? Je bent aan het werk maar ontvangt een appje. Even reageren denk je, maar toch ben je zo een kwartier verder 😑 Jong en oud hebben we er allemaal last van. Speciaal voor de Week van de Mediawijsheid vindt in Utrecht ook een workshop plaats over hoe je sociale media onder de duim kan houden 📵 Niet alleen sociale media, maar alles waar wij digitaal geprikkeld door worden. Met nieuwe inzichten en concrete tips sta je bewuster tegenover ‘digitale’ media, en kan je de volgende dag meteen al aan de slag!
 
🙋🏻‍♀️ Gül Akcaova is de oprichter van Sidekick Mattie. Sinds 2015 onderzoekt ze hoe sociale media werken, wat de effecten zijn en ontwikkelt ze tools, zoals de app Mattie, die ondersteunen om bewuster om te gaan met o.a. de smartphone 🤔 Twee tot drie keer per jaar geeft ze lezingen en workshops om de opgehaalde inzichten te delen.
 
🗣 De workshop is voor jong en oud, dat betekent dat kinderen, ouders en iedereen die geïnteresseerd is van harte welkom zijn om zowel geïnformeerd als geïnspireerd te worden.
Ter gelegenheid van de Week van de Mediawijsheid zijn er geen kosten verbonden aan deelname.

Week van de mediawijsheid

Heb jij het onder de duim?

Met de opmars van de smartphone is onze duim een machtig instrument geworden. Of we er nu mee scrollen, klikken of swipen: de mogelijkheden zijn eindeloos. Op de hoogte blijven van het laatste nieuws, met je volgers delen wat je vandaag hebt meegemaakt of op zoek naar een nieuwe date? Je duim regelt het allemaal.

 

Maar de ene duim is de andere niet, en lang niet iedereen is er even handig mee. Dat is een groeiend probleem. Want of het nu gaat om het doen van je bankzaken, het vinden van een baan of het regelen van je privacyinstellingen: het wordt steeds belangrijker om een bepaalde mate van mediawijsheid in de vingers te hebben. Daarbij hoort ook dat je je bewust bent van wat allemaal nodig is om mee te kunnen komen in een samenleving die steeds digitaler wordt.

 

Tijdens de komende Week van de Mediawijsheid (16 t/m 23 november 2018) richten we ons op iedereen die wel een helpende hand kan gebruiken. We onderzoeken waaraan je vandaag de dag moet voldoen om jezelf ‘mediawijs’ te kunnen noemen en stellen jong en oud de vraag: ‘Heb jij het onder de duim?’ 

 

https://www.weekvandemediawijsheid.nl

 
Houd voor meer informatie Facebook in de gaten of meld je alvast aan voor het event!

AANMELDEN!

Lees ook