Onderwijs

Wat doen docenten wanneer jongeren de smartphone hebben? Is daar een beleid voor vanuit school? Is afpakken of inleveren wel de manier om het leren omgaan met de smartphone te stimuleren? Dat dachten wel al. Want jongeren moeten voorbereid worden op het echte leven en zelfstandig worden!

Zelfregulering

De app Mattie biedt ondersteuning in het leren omgaan met de prikkels. Wanneer een leerling of student wilt werken aan een opdracht, kan de app zorgen voor de extra steunt in de rug die nodig is. Heb je al gelezen hoe Tumult de app heeft beoordeeld?

” Leerlingen die moeite hebben zich te concentreren op hun huiswerk, snel afgeleid zijn door hun telefoon, niet zo productief zijn of moeite hebben tijd in te schatten die ze nodig hebben voor het uitvoeren van schooltaken, kunnen veel baat hebben bij deze app. Heb je bijvoorbeeld veel (mentor)leerlingen die hier moeite mee hebben? Besteed dan eens aandacht aan deze app in de les (of op een ouderavond)”

Lees verder op Tumult 

Onderwijsinnovatie

Je kunt de smartphone wel in dozen, tassen en kluizen laten opbergen, maar de smartphone is ook meer dan alleen een bron van afleiding. Zo is het een agenda, een boek, een woordenboek, een encyclopedie. Maar de uitgever plaatst ook steeds meer online, net als dat u informatie deelt via het internet.

Heb je bijvoorbeeld als onderwijsinstelling aandacht voor uw leerlingen en studenten? Leer jij ze bijvoorbeeld bewust media gebruiken of ondersteun jij ze om leren om te gaan met de prikkels? Docenten maken zich zorgen!

Als onderwijsinstelling is het mogelijk om je leerlingen en studenten beter van dienst te kunnen zijn met Mattie. Mattie kent vele mogelijkheden, met betrekking tot systeemintegratie en toepassingen. Zo kunnen wij sites, zoals Magister en de digitale leeromgeving toestaan. We kunnen agenda’s koppelen en synchroniseren om de leerlingen en studenten te herinneren aan een examen.

We kunnen een maatwerk app aanleveren om de ultieme beleving te creëren. Benieuwd naar de mogelijkheden die wij aan jouw school kunnen bieden?


 

Interesse maar geen budget? 😮

Vele gemeentes en provincies hebben stimuleringsfondsen voor onderwijsinnovatie. Het gaat meestal om grote bedragen waarmee u Mattie kunt aansluiten op uw onderwijs én ook nog eens geheel naar wens kunt vormgeven!

 


Nog steeds niet overtuigd?

Probeer eens kosteloos een pilot! Gedurende de periode kunnen jouw leerlingen en studenten de app gratis gebruiken. Klinkt goed toch?

Of boek ons voor presentaties in de klas, tijdens ouderavonden of voor een workshops!

 

Dus, is jouw school klaar voor de volgende stap?

Mijn naam is...

De instelling waar ik werk heet ...

Ik ben ...
docentschoolleiderICT coördinatorAnders

Je kunt mij bellen op ...

Heeft u opmerkingen met betrekking tot uw contact?