Wat doen docenten wanneer jongeren met de smartphone in de les zitten? Is daar een beleid voor vanuit school? Is afpakken of inleveren wel de juiste manier om het leren omgaan met de smartphone te stimuleren?

Stimuleer zelfregulering!

De app Mattie biedt ondersteuning in het leren omgaan met de prikkels. Wanneer een leerling of student wilt werken aan een opdracht, kan de app zorgen voor de extra steunt in de rug die nodig is. Heb je al gelezen hoe Tumult de app heeft beoordeeld?

” Leerlingen die moeite hebben zich te concentreren op hun huiswerk, snel afgeleid zijn door hun telefoon, niet zo productief zijn of moeite hebben tijd in te schatten die ze nodig hebben voor het uitvoeren van schooltaken, kunnen veel baat hebben bij deze app. Heb je bijvoorbeeld veel (mentor)leerlingen die hier moeite mee hebben? Besteed dan eens aandacht aan deze app in de les (of op een ouderavond)”

Lees de rest op Tumult


Smartphones in de klas

Je kunt de smartphone wel in dozen, tassen en kluizen laten opbergen, maar de smartphone is ook meer dan alleen een bron van afleiding. Zo is het een agenda, een boek, een woordenboek, een encyclopedie. Maar de uitgever plaatst ook steeds meer online, net als dat u informatie deelt via het internet.

Leer jij de leerlingen/studenten bijvoorbeeld bewust media gebruiken of ondersteun jij ze in het leren om te gaan met de prikkels? Uit onderzoek is gebleken dat docenten zich zorgen maken om het gebruik. Jij toch ook?


Ga voor onderwijsinnovatie

Als onderwijsinstelling is het mogelijk om je leerlingen en studenten beter van dienst te kunnen zijn met Mattie. Mattie kent vele mogelijkheden, met betrekking tot systeemintegratie en toepassingen. Zo kunnen wij sites, zoals Magister en de digitale leeromgeving toestaan. We kunnen agenda’s koppelen en synchroniseren om de leerlingen en studenten te herinneren aan een examen. Mattie biedt de mogelijkheid om de digitale mentor te worden om ondersteuning te bieden in het leren leren!

Leskwaliteit

Tip!

Daarnaast is de smartphone een bron van informatie. De app Mattie maakt het mogelijk om leskwaliteit te meten. Mattie maakt het mogelijk voor de gebruiker om zelf een leerdoel te formuleren. Het leerproces en leerresultaat in combinatie met feedback van de leerling geeft de school en docent inzicht in de leskwaliteit.

Vele gemeentes en provincies hebben zelfs een stimuleringsfonds voor onderwijsinnovatie. Het gaat meestal om grote bedragen waar je een plan voor kunt indienen. Hiermee kan de school de kosten voor het aansluiten van de app Mattie grotendeels financieren!


De ultieme leerervaring!

Vraag een vrijblijvend kennismakingsgesprek aan! Wij denken graag met je mee in de mogelijkheden. Tenslotte heb je te maken met 21ste eeuwse vaardigheden, vergeet dus niet dat zelfregulering een belangrijke vaardigheid is voor de leerlingen.

Is jouw school klaar voor de volgende stap?

Mijn naam is...

Mijn organisatie is ...

Je kunt mij bellen op ...

Opmerkingen